The Side Return Revamp

The planting is Mediterranean by nature, set in a mostly white-walled garden with green trellis and pergola, and a grey arbour.

The potting bench and sentry shed (both painted in Farrow and Ball Estate Emulsion ‘Lichen’) were moved into the main garden, adjacent to the arbour. The traditional galvanised dustbin (which houses the overflow logs) was moved out, too.

Remains of a coal bunker got tiled in large Chinese marble tiles from Wickes and this is where the houseplants get a ‘staycation’ from May – September or October, dependant on night-time temperatures.

IMG_0801

Madagascar dragon tree Copyright 2017 Théroigne S B G Russell

The walls within the side return were painted with brilliant white masonry paint.

Tin signs from  and  were added and these will spread across the walls. Others were added in the main garden.

We bought a bistro table and chairs from ASDA for £50 along with seat pads. Just before Daxon closed in  2017, we picked up a Provencale print coated cotton tablecloth and we badgered our mothers for round tablecloths.

Charity shops provided lots of cheap colourful crockery, to be used in the garden.

The side return is close to the kitchen. and as it faces west, gets the last of the evening sun.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: